Energiahatékonyság a munkahelyen

Az energiahatékonyság és tudatosság növelésében kiemelten fontos szerepet töltenek be a munkahelyek. Hiszen felhívhatják a figyelmet az erőforrások hatékony és takarékos használatra, amellyel a tudatos szemléletmód kialakítását segíthetik.

Az alábbiakban praktikákat olvashatnak, melyeket bátran kipróbálhatnak saját munkahelyükön is.

– Ha felújítja a berendezéseket, válassza azokat, amelyek a legkevesebbet fogyasztják.

– Csökkentse a papír használatát: papír helyett használhat e-mailt és intranetet, kétoldalasan nyomtathat, a nem nyomtatott oldalt használhatja vázlatokhoz stb. Támogassa az újrahasznosított papír használatát a vállalatában. Csak a legfontosabbakat nyomtassa ki. Használja az előnézetet a dokumentum nyomtatása előtt.

– Az újrahasznosított papír előállítása 40% -os megtakarítást jelent, és a légszennyezés 70% -kal csökken.

– Felveti a többi hulladékpapír-rendszer (szemét, konténerek, festékkazetták stb.) Beépítésének lehetőségét.

– Energetikai szempontból a leggazdaságosabbak azok a faxok, amelyek nem használnak termikus folyamatokat a nyomtatáshoz (például tintasugaras nyomtatáshoz). Kényelmes, hogy a fax sima papírt használhat, olcsóbb és kevesebb energiát igényel a gyártása. Ne használjon fedelet a faxokhoz.

– Kapcsolja ki a számítógépet, a monitort, a nyomtatókat és más eszközöket, ha hosszabb ideig nem fogja használni őket. Rövid szünetekben célszerű kikapcsolni a monitort.

– Állítsa be a számítógépet és a monitort az alvó mód aktiválásához a felhasználó igényeinek megfelelően.

– Kapcsolja ki a szerver monitorokat, ha nem használják őket, mivel az a valóság, hogy legtöbbször nem használják őket.

– Ne tartsa a DVD-t vagy CD-t az olvasóban, ha nincs rá szüksége, mert a lemez akkor is forog, ha nem használja őket, és ez energiát emészt fel.

– Húzza ki a nem használt USB-t. Ez energiát is fogyaszt.

– Abban az esetben, ha a számítógépet csak néhány órára kell bekapcsolni a munka, a dokumentumok megosztása, a fájlok feltöltése a szerverekre, a karbantartás stb. érdekében, jobb, ha éjszaka be van kapcsolva, és nappal kikapcsolva. Éjjel többlet van az elektromos energia termelésében, amelyet ki tudunk használni és így csökkenteni tudjuk az elektromos termelést a csúcsigény óráiban.

– A képernyő az a rész, amely a legtöbb energiát fogyasztja (a laposak kevesebbet fogyasztanak, mint a hagyományosak). Bekapcsolásuk olyan, mintha egy 75 wattos lámpát használnánk.

– A számítógép üresjárati állapotai a normál fogyasztás 15% -áig terjedő energiafogyasztást jelentenek.

– Kétségkívül a tubusos televíziók, a CTR fogyasztják a legtöbbet. Ennek a fogyasztásnak a csökkentése és a kép javítása érdekében plazmatévék kerültek a piacra, majd LCD-k, végül LED-es televíziók. Ezek közül a LED-ek a leghatékonyabbak, 25% -kal kevesebbet fogyasztanak, mint az LCD-k, és 40% -kal kevesebbet, mint a plazmatévék.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük